Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στον ΠύργοΕυρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στον Πύργο

Πότε; Από Πέμπτη 21 Ιουνίου μέχρι Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πού; Πύργος Ηλείας

Δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στον Πύργο
Ταξίδι στις ρίζες του Rock στο «Τεχνοδρόμιο»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στον Πύργο, ζωντανεύοντας κεντρικά μεν σημεία της πόλης, τα οποία όμως παραμένουν αδρανή και αναξιοποίητα από το ευρύ κοινό. Η αποψινή ροκ συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 στο «Τεχνοδρόμιο». Παράλληλα, οι μαθητές-τριες της «Dance Lifesteps Academy» παίρνουν μέρος στην όμορφη βραδιά, με εντυπωσιακές χορογραφίες από την δασκάλα τους Μαρία Πολίτη. Επίσης, στο χώρο μπορείτε να πειραματιστείτε με το «μουσικό φράχτη» που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither και καλλιτέχνης του μετάλλου Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένος σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός. Τέλος, τα μέλη του Πολιτιστικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» εκθέτουν τις εντυπωσιακές χειροποίητες δημιουργίες τους, στα σπιτάκια του «Τεχνοδρομίου».

Λίγα λόγια για τα μουσικά σχήματα:

The Granites

Οι Granites, τώρα με νέα ενισχυμένη σύνθεση, έρχονται να φρεσκάρουν το μουσικό τοπίο με νέους/παλιούς ήχους, με τραγούδια από την κλασική Rock δισκογραφία που όλοι μας έχουμε μεγαλώσει και αγαπήσει. Ελάτε μαζί μας για ένα ταξίδι στις ρίζες του Rock και θα δούμε μαζί για ποιο λόγο έχει μείνει στα αφτιά μας αληθινό και αναλλοίωτο για τόσα και τόσα χρόνια.

All aboard.

Villa Garage

Οι Villa Garage είναι ένα ροκ συγκρότημα με βάση την Αμαλιάδα που δημιουργήθηκε το 2008. Οι μουσικές που παίζουν καλύπτουν διασκευές της εναλλακτικής ροκ και ποπ σκηνής, στην πλειοψηφία τους προερχόμενες από τις δεκαετίες 80, 90 και 00. Γράφουν επίσης δικά τους τραγούδια που σε κάθε ευκαιρία εντάσσουν στα live τους. Το σχήμα αποτελείται από τους: Νίκος Μυλωνάς (Ηλεκτρική κιθάρα), Γεράσιμος Λούντζης (Ακουστική Κιθάρα – φωνή), Βασίλης Ρουμελιώτης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Γιάννης Καββαδίας (Μπάσο), Νίκος Χαραλαμπάκης (Ντραμς).

Ελεύθερη Πτώση

Η Ελεύθερη Πτώση δημιουργήθηκε στον Πύργο το 2005. Έχουν παίξει σε συναυλίες εθελοντισμού, στηρίζουν το Χαμόγελο του Παιδιού, το Port Festival και τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σε Πύργο και Αμαλιάδα. Επίσης έχουν παίξει support σε πολλούς καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ηλεία . Τα μέλη τους είναι: Κων/να Νικολοπούλου (φωνή), Δημήτρης Πανδής (ντραμς), Θοδωρής Λαγκαδινός (μπάσο), Αντώνης Αντωνόπουλος (κιθάρα) και guest vocals η παλιά τους φωνή Έλλη Γιαννοπούλου.