Ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης στο Καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών

Πότε; Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:00 μ.μ.

Πού; Καφέ – ΟΣΕ Λεχαινών

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ Σταύρος Ψυλλάκης είναι καλεσμένος της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:00 μ.μ. στο Καφέ – ΟΣΕ Λεχαινών.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ Το Δίλημμα και Ο Ξένος (από τη σειρά Οπτική Γωνία της ΕΡΤ) και θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη.


 Ο Σταύρος Ψυλλάκης

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1954. Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και πτυχίο Σκηνοθεσίας από τη σχολή Ε. Χατζίκου. Υπότροφος του Γαλλικού κράτους στο Παρίσι. Σκηνοθεσία ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ στα Ateliers VARAN.

Ζει στην Αθήνα και ασχολείται με Σκηνοθεσία παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ.

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν:

Το Δίλημμα

Ο Γιάννης Μπεχράκης και ο Λευτέρης Πιταράκης έχουν καταγράψει με τη φωτογραφική τους μηχανή σημαντικά πολεμικά γεγονότα και στιγμές που σημάδεψαν την ανθρωπότητα. «Το δίλημμα» εστιάζει στο ρόλο του φωτορεπόρτερ και στα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν σε καταστάσεις πολέμου και ακραίας βίας.

Ο Ξένος

Ο Γιώργος Δεπόλλας, έντονη και πληθωρική προσωπικότητα, με ιδιότυπο, διαβρωτικό χιούμορ, οξυδερκής και αντισυμβατικός, μας ξεναγεί σε αγαπημένους του χώρους, θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς για τη φωτογραφία και το ρόλο της και δε διστάζει να απομυθοποιήσει τόσο το φωτογραφικό του έργο όσο και τον εαυτό του.

Πηγή: http://lehaina.blogspot.gr/