Σεμινάριο με τίτλο Το Μάθημα του Φθινοπώρου στο Ονειροδρόμιο

Πότε; Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 (Σάββατο απόγευμα 5-8 και Κυριακή πρωί 11-2)

Πού; Ονειροδρόμιο, Παπαφλέσσα 33, Πύργος

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Ονειροδρόμιο (26210 20208 & 6981044266) και στα τηλέφωνα 6945607506 και 6948365820.

Σεμινάριο με τη Δέσποινα Γεωργακοπούλου στο Ονειροδρόμιο
Τo συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον θέλει να συμμετέχει σ΄ αυτό, για την προσωπική του ανάπτυξη καθώς και σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες του θεάτρου.
Τίτλος σεμιναρίου Το Μάθημα του Φθινοπώρου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο: 3 ώρες το Σάββατο και 3 ώρες την Κυριακή.
Σάββατο απόγευμα 5-8 και Κυριακή πρωί 11-2.
Στο πρώτο μέρος θα διδαχτούν κάποιες απλές αποτελεσματικές σωματικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στο να δώσουμε αγάπη στο σώμα μας. Ξεκουράζουν, ενδυναμώνουν, βοηθούν το συντονισμό της κίνησης με την αναπνοή και δημιουργούν ευεξία. Προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου και αφορούν την εκπαίδευση του ηθοποιού.

Στο δεύτερο μέρος η εμψυχώτρια του σεμιναρίου θα μιλήσει για το δώρο της αλλαγής που προσφέρει η εποχή του φθινοπώρου. Νιώθοντας βαθιά το σώμα μας και ακούγοντας τα μηνύματα που μεταφέρει τη συγκεκριμένη εποχή, θα μάθουμε να του επιτρέπουμε να απελευθερώνει την ενέργεια της στασιμότητας που το βαραίνει. Έτσι το σώμα, εναρμονισμένο με την εποχή ,θα μπορεί να αδειάσει απ’ όσα δε χρειάζεται πια και να δεχτεί το σπόρο νέων ενεργειών και δυνατοτήτων.

Στο τρίτο μέρος, μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται «θετικός οραματισμός», οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το καλλιτεχνικό κομμάτι της ύπαρξής τους και θα βοηθηθούν στο να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα από επιλεγμένα λόγια, επιλεγμένες κινήσεις και ήχους. Όσοι ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του ηθοποιού θα έχουν εδώ το χώρο να εκφραστούν πολύ δυναμικά.

Δέσποινα Γεωργακοπούλου

Η Δέσποινα Γεωργακοπούλου σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη R.S.A.M.D -Μάστερ στην Υποκριτική- με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός , και βοηθός σκηνοθέτη με τους Alan Dunnett, Ana Eulate, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση, Δημήτρη Καμαρωτό, Βίκτωρ Αρδίττη κ.α.

Το θεατρικό της κείμενο Κασσάνδρα είχε ανέβει στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο μουσείο Μπενάκη και στο θέατρο Λιθογραφείο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Πρόσφατα τελείωσε το θεατρικό κείμενο Το Δρομάκι. Η τελευταία της σκηνοθεσία είχε τίτλο Μια επίσκεψη στον τάφο της Αντιγόνης και έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο στη Βούντενη Πατρών.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Ονειροδρόμιο (26210 20208 & 6981044266) και στα τηλέφωνα 6945607506 και 6948365820.