Πεζοπορία στο φαράγγι του Αντρωνίου

Πότε; Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στις 8:30 π.μ.

Πού; Σημείο συνάντησης: Αντρώνι, Ηλεία

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πεζοπορία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτή τη φορά θα επισκεφτούν ένα όμορφο φαράγγι της περιοχής μας, το φαράγγι του Αντρωνίου.
Πρόκειται για μια διαδρομή με έντονο ενδιαφέρον, καθώς όσοι πάνε θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, με πολλές εναλλαγές δυσκολίας στα περάσματα μέσα από πέτρες, ρίζες δέντρων και μεγάλες κολυμπήθρες. Διασχίζοντας το φαράγγι θα συναντήσουν καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια, γεφύρια αλλά και αρκετούς νερόμυλους που είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το περιβάλλον και δημιουργούν ένα άγριο αλλά και ειδυλλιακό μέρος.
Η συνάντηση των πεζοπόρων θα γίνει στις 8:30 το πρωί στο χωριό Αντρώνι, όπου αρχίζει απευθείας και το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν για να διασχίσουν το φαράγγι. Ξεκινώντας από ένα ξέφωτο με θέα την επιβλητική χαράδρα και το γραφικό ποτάμι που αποτελεί το φυσικό όριο του χωριού Αντρωνίου με τα γειτονικά χωριά Κούμανη και Φολόη.
Εκεί θα μπουν μέσα στο φαράγγι, το οποίο έχει έντονο κατηφορικό μονοπάτι και πυκνή βλάστηση, με σκοπό να προσεγγίσουν το ποτάμι. Η διαδρομή θα έχει αρκετά περάσματα και μέσα από το ποτάμι, το οποίο θα κάνει την εξόρμηση πιο περιπετειώδη. Ένα από τα σπήλαια που θα συναντήσουν είναι το σπήλαιο των Κενταύρων με πανέμορφους σταλακτίτες, που έχουν σχηματιστεί με τα χρόνια. Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη διαδρομή, που δυσκολεύει όμως σε κάποια περάσματα.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας συγχαίρει τον Πρόεδρο του συλλόγου Ωλονός, Κώστα Παπαντωνόπουλο, για τις πληροφορίες που τους έδωσε μέσω http://www.antroni.gr/ και για τη θαυμάσια δουλειά που έχουν κάνει συλλέγοντας πληροφορίες, παρακαταθήκη για τη νέα γενιά.
Απαραίτητος εξοπλισμός: δεύτερα παπούτσια και δεύτερο σετ ρούχων, μπατόν
Προαιρετικός εξοπλισμός: νερό
Κατηγορία: A+
Διάρκεια: 5:30 ώρες
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι το Σάββατο, για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής στα τηλέφωνα 6973381207, 6998333749, 6985659908.

Πηγή: http://eosfaro.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html