Τέλειοι Ξένοι – Perfect Strangers στις κινηματογραφικές βραδιές

Πότε; Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στις 8:45 μ.μ.

Πού; Θέατρο 1ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας

Ξεκινούν οι προβολές των Κινηματογραφικών Βραδιών τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 8:45 στην αίθουσα θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου. (Σας ενημερώνουμε ότι οι προβολές θα γίνονται αρχικά στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, έως να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»).
    Αυτή τη Δευτέρα λοιπόν σας περιμένουμε  με μια πολυβραβευμένη ιταλική ταινία που προκαλεί γέλιο, θλίψη, θυμό και προβληματισμό…για το πόσο καλά γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον..
  • Αυθεντικός τίτλος: Perfetti sconosciuti
  • Perfect Strangers (Τέλειοι Ξένοι)
  • Είδος: Δραματική, Κωμωδία
  • Σκηνοθέτες: Paolo Genovese
  • Ηθοποιοί: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Περισσότεροι
  • Διάρκεια: 
  • Έτος προβολής: 
Επτά φίλοι, αποτελούμενοι από τρία ζευγάρια κι έναν διαζευγμένο που μόλις έχει ξανακάνει σχέση, με μακρύ παρελθόν μεταξύ τους, βρίσκονται μαζεμένοι και τρώνε στο καθιερωμένο δείπνο, όταν ξαφνικά πέφτει η ιδέα για ένα παράξενο, όσο κι επικίνδυνο παιχνίδι: τοποθετούν τα smartphone τους στο τραπέζι και όταν κάποιος τους θα υποστηρίξει πως «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», τότε θα αρχίσουν να μοιράζονται τα μηνύματα και τις κλήσεις που λαμβάνουν από εκείνη την στιγμή κι έπειτα, σε ανοικτή ακρόαση.. σαν ένα είδος ηλεκτρονικής ρωσικής ρουλέτας! Αλλά καθώς στην πορεία σιγά-σιγά αρχίζει να διαφαίνεται πως κανείς τους δεν είναι απόλυτα «αθώος», η χαρούμενη παρέα φίλων αναπόφευκτα θα βρεθεί απρόσμενα σε μια εφιαλτικά καταιγιστική ροή ειδήσεων, όπου το ένα μυστήριο θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μετά το άλλο!
Το θέμα που θέτει το Perfect Strangers (ανατριχιαστικά εύστοχος τίτλος) είναι η εμπιστοσύνη και το πόσο καλά ξέρουμε τελικά τον διπλανό μας. Οι «τέλειες» σχέσεις μας ίσως απλά να δείχνουν έτσι. Ίσως μικρές σκέψεις, γνώμες, αποφάσεις να είναι συγκλονιστικές ή και ακατανόητες για τους άλλους. Και παρόλο που η ταινία κρατάει τη χιουμοριστική της διάθεση, σύντομα κυλάει προς την σκοτεινή πλευρά, και ξεγυμνώνει τον σύγχρονο άνθρωπο, τα πάθη του, τις ενοχές του, τις αδυναμίες του..
Κριτική γίνεται επίσης και για την χρήση των κινητών τηλεφώνων…χωρίς να το καταλάβουμε τα smartphone μας έχουν γίνει τα»μαύρα κουτιά» της ζωής μας – η αληθινή προσωπικότητά μας, παγιδευμένη σε ένα μικρό κομμάτι μετάλλου…

Λοιπόν; Θα αποδεχτείτε την πρό(σ)κληση;