Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες 2018

Πότε; Τετάρτη 18 Απριλίου μέχρι Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Πού; Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα

Από 18 έως και 24 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, για 5η χρονιά , από την ISF ( International School Sport Federation), οι Παγκόσμιοι Εκπαιδευτικοί Αγώνες με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των αρχών και αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας.
Στους Εκπαιδευτικούς αυτούς Αγώνες συμμετέχουν αποστολές από 20 περίπου χώρες που αποτελούνται από μαθητές λυκείου και τους συνοδούς τους.
Κατά την εξαήμερη παραμονή τους, οι τρεις πρώτες ημέρες είναι συνδεδεμένες με την Αρχαία Ολυμπία, όπου τα παιδιά γνωρίζουν τον τόπο στον οποίο τελούνταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις βιωματικού χαρακτήρα με σκοπό να κατανοήσουν πλήρως τις έννοιες της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας, της εκεχειρίας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η μεταλαμπάδευση των αρχών και αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής παιδείας, καθιστά τους νέους και τις νέες από κάθε γωνιά του πλανήτη, στους καλύτερους πρεσβευτές του Πολιτισμού μας, του Τουρισμού μας, του Αθλητισμού μας!! Και αναπόφευκτα γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας μας!!
Το δεύτερο τριήμερο οι αποστολές πηγαίνουν στην Αθήνα. Θα γνωρίσουν την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, το επιβλητικό μουσείο της Ακρόπολης, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στο οποίο τελέστηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα επισκεφθούν τον τύμβο του Μαραθώνα και θα μάθουν τον λόγο θέσπισης του μαραθωνίου δρόμου και τον συμβολισμό του!
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές εκδηλώσεις. Το πάρτι των Εθνών όπως έχει καθιερωθεί από την ISF, όπου κάθε αποστολή παρουσιάζει την κουλτούρα της χώρας που αντιπροσωπεύει. Μουσική, χορός, παραδοσιακή ενδυμασία, φαγητό κ.ο.κ. Σε αυτό το πολιτιστικό – πολιτισμικό πάρτι, πέρα από την γνωριμία των Εθνών, αναδεικνύονται έννοιες και προωθούνται μηνύματα για την διαφορετικότητα, τον ρατσισμό, την αναπηρία, την ειρήνη, την αλληλεγγύη!! Η δεύτερη εκδήλωση αφορά στις βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων και στην απονομή συγκεκριμένων βραβείων που έχει θεσπίσει η ISF.
Το βράδυ της τελευταίας ημέρας πραγματοποιείται η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, κατά την οποία οι αποστολές εκφράζουν τις εντυπώσεις τους και η ISF, δια των εκπροσώπων της , ανακοινώνει τις ημερομηνίες για την επόμενη χρονιά και οτιδήποτε σχετικά με τους Εκπαιδευτικούς Αγώνες.
Στους εκπαιδευτικούς αγώνες του 2018 θα δοθεί έμφαση στα οφέλη της ενασχόλησης με αθλητικές δραστηριότητες όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, χρώμα, αρτιμέλεια, οικονομικό στάτους καθώς επίσης και στην τεράστια σημασία και συμβολή του Εθελοντισμού στις κοινωνίες.
Την οργάνωση, επιμέλεια και εκτέλεση όλων των δράσεων των παγκόσμιων εκπαιδευτικών αγώνων του 2018, έχει , με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Πηγή: https://www.facebook.com/events/1838092236212801/