Η Ώρα της Γης στην Αμαλιάδα

Πότε; Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στις 8:30 μ.μ.

Πού; Πλατεία Αγίου Αθανασίου, Αμαλιάδα

Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Γυμνασίου Χαβαρίου ο οποίος πήρε και την πρωτοβουλία, συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών, υπό τον τίτλο «Ώρα της Γης».
Ειδικότερα, η φετινή «Ώρα της Γης» θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο της Αμαλιάδας, με ώρα έναρξης στις 20:30 το βράδυ.
Εκείνη την ώρα υπό το φως των κεριών θα ξεκινήσει και το ξεχωριστό δρώμενο «Flash ΜΟΒ», που με πολύ μεράκι έχουν προετοιμάσει μαθητές του Χαβαρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εθελοντική συμμετοχική προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη, που ως σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Για τη χώρα μας η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην θάλασσα, αφού η Μεσόγειος από την οποία βρέχεται απειλείται έντονα από την κλιματική αλλαγή.
Όλοι είμαστε καλεσμένοι προκειμένου να στείλουμε μαζί το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα φώτα του σπιτιού μας, να πάρουμε ένα κερί  και να πάμε στην πλατεία Αγίου Αθανασίου της Αμαλιάδας!