Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678

Πότε; Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 9 μ.μ.

Πού; Θέατρο Απόλλων, Πύργος Ηλείας

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές μας προσκαλούν την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 9 μ.μ. στο θέατρο Απόλλων, σε μια ταινία-καταγγελία από την Αίγυπτο!

Είδος: Κοινωνική, 2010

Διάρκεια: 100 λεπτά

Χώρα παραγωγής: Αίγυπτος

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Ντιάμπ

Παίζουν: Νέλι Καρίμ, Μπούρσα, Ναέντ Ελ Σεμπάι

Υπόθεση:

Τρεις Αιγύπτιες οι οποίες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, προσπαθούν να αντιδράσουν απέναντι στο νόμο της σιωπής που κυριαρχεί, ενώ ένας αστυνομικός αναζητά την υπαίτιο μιας σειράς τραυματισμών αντρών μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 678.

Η ταινία Οι γυναίκες του λεωφορείου 678 εξιστορεί μια σκληρή πλευρά της Αιγύπτου που δεν είναι ευδιάκριτη στους περαστικούς επισκέπτες.
Πρόκειται για την πραγματικότητα τριών γυναικών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις στο Κάιρο, που ενώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που βιώνουν καθημερινά.
Ενώ η Φάιζα (Μπούσρα), μια συντηρητική μητέρα δύο παιδιών, προσπαθεί να βρει το δίκιο της, στην άλλη πλευρά της πόλης η Σέμπα (Nέλι Καρίμ), πλούσια σχεδιάστρια κοσμημάτων, θύμα η ίδια άγριας επίθεσης από ομάδα νέων ανδρών, δίνει διαλέξεις σε γυναίκες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσπαθώντας να τις πείσει να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. Παράλληλα, η Νέλλη (Nahed El Sebai), ερασιτέχνης κωμικός, είναι η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο που θα κινηθεί δικαστικά για τη βίαιη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.
Εμπνευσμένη από τις πραγματικές ιστορίες που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα πολλών γυναικών στο σύγχρονο Κάιρο, η ταινία του Μοχάμεντ Ντιάμπ καταφέρνει να ξεφύγει από τις παγίδες που κρύβει μια τέτοια απόπειρα και να ακολουθήσει τους χαρακτήρες της σε ηθικά γκρίζες περιοχές.