Μύθοι και Τέρατα – Θεματική εκπαιδευτική έκθεση με θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία

Πότε; Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 – Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ.
Πού; Κεντρική πλατεία Κατακόλου,  Ηλεία
Πόσο; 5 ευρώ

Μια θεματική εκπαιδευτική έκθεση με θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και τη σχέση της με την Παλαιοντολογία

Η θεματική εκπαιδευτική έκθεση «Μύθοι και Τέρατα» έχει θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία & την σχέση της με την Παλαιοντολογία. Στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης ιστορικού Adrienne Mayor.

Η Adrienne Mayor είναι καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην παγκόσμια μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα παλαιοντολογικά ευρήματα. Πρόσφατες μελέτες της έχουν δείξει ότι πολλά από τα τέρατα της μυθολογίας, όπως ο Κύκλωπας και ο Γρύπας, μπορούν να αποδοθούν σε απολιθώματα ελεφάντων ή μαμούθ και του Δεινόσαυρου Πρωτοκεράτοπα αντίστοιχα!

Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και οι επισκέπτες παρακολουθούν μέσα και έξω από αυτόν τις παρακάτω αναπαραστάσεις.

Χίμαιρα, Λεβιάθαν, Αρπύια, Στυμφαλίες Όρνιθες, Χάρος, Κέρβερος, Λυκάνθρωπος, Ογκρ, Γκάργκοϋλ, Γοργόνες, Μέδουσα, Τάλως, Κύκλωπας – Μαμούθ, Ορκ, Τρολ, Νάνοι, Νόκερς.

Πέραν των μυθολογικών πλασμάτων γίνεται ιδιαίτερη μνεία και σε σημαντικά απολιθώματα που ενέπνευσαν αυτούς τους μύθους. Πιστά αντίγραφα αυτών των απολιθωμάτων αποτελούν:

Σκελετός Μαμούθ (Mammuthus primigenius), Σκελετός Τριχωτού Ρινόκερου (Coelodonta antiquitatis), Κρανίο Πρωτοκεράτοπα (Protoceratops andrewsi), Σκελετός Μαχαιρόδοντα (Smilodon fatalis), Μονόκερος (Unicorn), Δράκος. ( Dragon), Θαλάσσιος Λέοντας (skeletons sea lions), Τυραννόσαυρος ( T Rex)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Ωράριο : Καθημερινά 9 π.μ. – 9 μ.μ.
  • Κατάκολο Ηλείας
  • Τηλ: 26210 42190
  • Info@olympiaculture.com
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Πηγή: http://olympiaculture.com/mythoi-terata/