Η Άγρια Φύση της Στροφυλιάς στο κτήμα Μερκούρη

Ένα προστατευόμενο οικοσύστημα στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας

Πότε;  Σάββατο 8 Ιουλίου  2017 στις 9.00 το βράδυ

Πού; Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι, Ηλεία

Τηλέφωνο:  2621 041601

Το Κτήμα Μερκούρη στα πλαίσια των φετινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, που εντάσσονται στον κύκλο με θέμα:  «Οι ερασιτέχνες παρουσιάζουν»  φιλοξενεί τον κ. Φίλιππο Κατσιγιάννη ο οποίος θα μιλήσει για την «Άγρια Φύση της Στροφυλιάς», παρουσιάζοντας παράλληλα ένα έξοχο φωτογραφικό υλικό.

Πρόκειται ως γνωστό για ένα θαυμαστό σύμπλεγμα υδροβιότοπων με χρυσές αμμοθίνες, αιωνόβιες κουκουναριές, μια σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ένα πανάρχαιο μοναδικό δάσος στις ακτές της Ηλείας. Το μοιράζονται οι νομοί Ηλείας και Αχαΐας και περιλαμβάνει τις λιμνοθάλασσες Πάπας, Πρόκοπος και το έλος της Λάμιας. Με συνολική έκταση 184 τχλμ είναι ο μοναδικός αναγνωρισμένος υδροβιότοπος της Πελοποννήσου σύμφωνα με τη συνθήκη Ραμσάρ.

Ο Φίλιππος Κατσιγιάννης είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.
Μελετά και φωτογραφίζει τη φύση της Ελλάδας για περισσότερα από 30 χρόνια. Οι φωτογραφίες του έχουν χρησιμοποιηθεί σε άρθρα σε ελληνικά περιοδικά (Γεωτρόπιο, Γαιόραμα, Ελληνική έκδοση του National Geographic, Explore Nature, Travel Book). Έχει γράψει 4 βιβλία: «Στροφυλιά» μαζί με το Λάμπρο Λογοθέτη, «Δαδιά, τοπίο και άγρια ζωή», «Φύση 365» μαζί με τον Andrea Bonetti και μια μίνι σειρά οδηγών για την άγρια ζωή της Στυμφαλίας, επίσης μαζί με τον Andrea Bonetti.

Το Σάββατο το βράδυ στις 9, σε μια ακόμα ανοιχτή πολιτιστική μας συνάντηση θα βρεθούμε για να θαυμάσουμε την ομορφιά και τον πλούτο του σπάνιου αυτού συμπλέγματος δάσους και υδροβιότοπου με τη ματιά ενός ταλαντούχου χρήστη του φωτογραφικού φακού που τον διακατέχει μια βαθιά συνείδηση και γνώση για την προστασία της φύσης που την πραγματώνει με το έργο του.

Πηγή: https://www.facebook.com/MercouriEstate/