Προβολή του ντοκιμαντέρ First Position στην Αμαλιάδα

Πότε; Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 8:00 μ.μ.

Πού; Cinecinema, Αμαλιάδα, Ηλεία 

Πόσο; 5 ευρώ

Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέοι χορευτές παίρνουν μέρος σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, το Youth America Grand Prix, όπου οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα δεν είναι αποδεκτό. Στον τελικό γύρο, εκατοντάδες χορευτές αγωνίζονται για να κάνουν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα και να διεκδικήσουν τις ελάχιστες υποτροφίες που απονέμονται.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της BessKargman, First Position, παρακολουθεί έξι από αυτούς τους ταλαντούχους χορευτές,κατά τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας τους για τον διαγωνισμό, να παλεύουν με την εξάντληση, τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες της εφηβείας, με όπλο τη δύναμη της θέλησης.

Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο, μιας ομάδας εξαιρετικά προικισμένων νέων χορευτών, ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που συγκινεί με την επιμονή και το πάθος της νεότητας.

Η ταινία, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival, έχει κερδίσει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο San Francisco Doc Fest και τα βραβεία κοινού για καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Dallas International Film Festival, Portland International Film Festivalκαι στο DOC NYC.

Trailer: https://www.facebook.com/CineDoc/videos/1457930117672482/

“Mesmerizing.”

People Magazine

“MARVELOUS. BREATHTAKING…A REAL-LIFE BILLY ELLIOT.So profound as to be unfathomable.”

The Wallstreet Journal

“Exhilarating… This supremely feel-good film, not just a treat for balletomanes, benefits from the wondrously talented, likeable hopefuls (from the U.S., Colombia, Israel) and their supportive families.”

Film Journal International

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά πάνω από 10 ετών.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σκηνοθεσία: Bess Kargman / 91′ / 2011 / ΗΠΑ

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (Αμαλιάδα)

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | info@cinedoc.gr

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Τρέιλερ CineDoc 2017-18: https://vimeo.com/233808174

To αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών CineDoc 2017-18 μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://bit.ly/2jI8O0P