faraggi pineiou

Εξόρμηση στο φαράγγι του Πηνειού στην Ηλεία

Πότε; Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 στις 9:00 π.μ.
Πού; Συνάντηση στο Lidl Πύργου ή στις 11:00 π.μ. από το πικ νικ της Αγίας Τριάδας στην Κάπελη

Μετάβαση στην Αγία Τριάδα Ηλείας με τα ΙΧ αυτοκίνητα μας (απόσταση 45 Km )

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι :

Της Αγίας Τριάδας Ηλείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Του Κακοταρίου Ηλείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Του Πανόπουλου Ηλείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Και του Προδρόμου Ηλείας του Δήμου Ήλιδας

Σας προσκαλούν στην πεζοπορία στο «Φαράγγι του Πηνειού» που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016.

Η συνδιοργάνωση αυτή, αφενός μεταδίδει ένα μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των συλλόγων, αφετέρου εκφράζει την αποφασιστικότητα των διοργανωτών για τη διοργάνωση μιας άρτιας εξόρμησης που θα την καθιερώσει , στην συνείδηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Ορεινής Ηλείας.

Στόχος της δράσης αυτής, η βελτίωση και η ανάδειξη του ορειβατικού και περιπατητικού τουρισμού της περιοχής, η προώθηση του εθελοντικού ιδεώδους, καθώς επίσης και η δημιουργία σχέσεων φιλίας των τοπικών Συλλόγων.
Κάποια φαράγγια είναι γνωστά και προβεβλημένα. Κάποια άλλα, όπως το φαράγγι του Πηνειού της ορεινής Ηλείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, περιμένουν υπομονετικά να τα ανακαλύψουμε και να διαδώσουμε την ομορφιά τους σε όλο το κόσμο.

Το φαράγγι έχει σχηματιστεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πηνειού που περιβάλλεται από το δάσος της Κάπελης και του βουνού Ερύμανθου. Η ύπαρξη αυτού του φαραγγιού υποστηρίζεται από παλιά, μέσα από μύθους και θρύλους. Είναι ένα μαγευτικό μέρος με άφθονο νερό, πανέμορφες λίμνες ,με πλούσια βλάστηση ,μεγάλα πλατάνια, ιτιές, βάγιες κλπ.
Για μια ακόμη φορά. Σαν να ‘ναι η πρώτη φορά. Όσες φορές κι αν διαβείς το Φαράγγι, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε εκπλήξει.

Διαδρομή

Η διαδρομή  φέτος θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 στις 11:00 π.μ. από το πικ νικ της Αγίας Τριάδας στην Κάπελη. Μετά από μια μικρή αλλά ευχάριστη διαδρομή στο δάσος με τις αιωνόβιες βελανιδιές, θα ακολουθήσουμε το κατηφορικό μονοπάτι που καταλήγει στην Αραπόλιμνα. Κατόπιν θα διασχίσουμε το φαράγγι με κατεύθυνση τη Μαύρη Λίμνη(ότι πρέπει για βουτιές, χαλάρωμα και μπάνιο. Το μπάνιο στο ποτάμι είναι μια διαφορετική εμπειρία! Το να κολυμπάς μέσα σε ένα εκθαμβωτικό φυσικό τοπίο είναι κάτι που σπάνια βιώνει κανείς στη θάλασσα. Μια στάση στις πηγές με τα δροσερά νερά επιβάλλεται να κολατσίσουμε. ) για να τερματίσουμε στη Δέση της Αγίας Τριάδας. Η επιστροφή μας θα γίνει με επιβίβαση σε φορτηγά και αγροτικά μέσου του αγροτικού δρόμου: Δέσης -111 και της Ε.Ο. 111-πικ νικ.

Τι φέρνω μαζί μου για όλες τις δραστηριότητες στο ποτάμι;

α) Παπούτσια νερού ή αθλητικά για μέσα στο ποτάμι τα οποία θα βραχούν.
β) Μαγιό (να το φοράτε από πριν ερχόμενοι για την δραστηριότητα)
γ) Κοντό παντελόνι ή βερμούδα .
δ) Σάκο ή σακίδιο πλάτης
Χρησιμοποιείστε και εσείς μία γκλίτσα για μπαστούνι πεζοπορίας, είναι χρήσιμα τα μπαστούνια και ραβδιά, διευκολύνουν την πεζοπορία και τη διάβαση στο φαράγγι.
Υ.Γ. Το κολατσιό είναι υπόθεση όλων μας …ας φροντίσουμε όλοι μας γι’ αυτό ….Έχουμε όλοι στους κήπους μας ντομάτες λίγο τυρί, ψωμί και διάθεση …. Ας τα πάρουμε ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!
Θα υπάρξει ενημέρωση μετά από τις συναντήσεις -συνεννοήσεις των συλλόγων για το αν θα ακολουθήσει γεύμα.

Πηγή: httpss://www.facebook.com/events/1569659243335164/