Δον Καμίλο από τους Φιλοπρόοδους Ζαχάρως

Πότε; Από Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου μέχρι Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:30 μ.μ.

Πού; Αμφιθέατρο Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως θα παρουσιάσει την κωμωδία Δον Καμίλο του Σωτήρη Πατατζή στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου της Ζαχάρως, από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου μέχρι Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:30 μ.μ.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Βασίλειος Ρ. Φλώρος.

Υπόθεση

(πηγή: http://webtv.ert.gr/ekpompes2013-2015/theatro-deyteras/12ian2015-to-theatro-tis-defteras/)

Η παράσταση του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλο», είναι μια σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Τζοβάνι  Γκουαρέσκι αλλά δημιουργεί τη δική του πλοκή και τους δικούς του χαρακτήρες. Ο δήμαρχος Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί για άλλη μια τετραετία την ψήφο των πολιτών με αντίπαλο του τον Πεπόνε, τοπικό ηγέτη του Κομμουνιστικού κόμματος. Οι Χριστιανοδημοκράτες αντιλαμβάνονται ότι χάνουν τις εκλογές και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα τεχνάσματα.

Συμπαρασύρουν και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της εκκλησίας, να συμμετέχει στο σχέδιό τους. Οι καταστάσεις εξελίσσονται απρόβλεπτα, ο Πεπόνε εκλέγεται δήμαρχος, ενώ ο μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιο του Πεπόνε και την ανιψιά του Δον Καμίλο παραγκωνίζει την πολιτική και κομματική αντιπαλότητα. Ιδιαίτερα πρωτότυπη σύλληψη, η «συνομιλία» του πρεσβύτερου με τον Χριστό που αντικατοπτρίζει τη «φωνή» της συνείδησής του. Ένα θεατρικό έργο που θα παραμένει επίκαιρο όσο υπάρχουν φανατισμοί στην κοινωνική συμβίωση.