Σινεμά στις πλατείες 2017- Πρόγραμμα προβολών για τον Ιούλιο
Ξεκινούν οι προβολές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι προβολές του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» που οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Η πρώτη προβολή θα γίνει στον Πλάτανο την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 με την ταινία «Ραούφ», ενώ για τον μήνα Ιούλιο έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλες τέσσερις προβολές στον Πύργο, στην παραλία Σαβαλίων, στο Κατσαρού και στη Νέα Φιγαλεία.
Στο μεταξύ εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έχουν κατατεθεί από αρκετούς φορείς και ήδη προγραμματίζονται για τον Αύγουστο προβολές σε Ανδραβίδα, Αρρήνη, Γαστούνη, Δίβρη, Επιτάλιο, Κακκόβατο, Κατάκoλο, Λεχαινά, Μηλέα, Νεράιδα, Ξηροχώρι, Πελόπιο, Στρέφι και αλλού. Οι προβολές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και από το Φεστιβάλ Ολυμπίας υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που ενδιαφέρονται να οργανώσουν προβολές στα χωριά τους μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6973431805.
Το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι ταινίες προσφέρονται δωρεάν από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το πρόγραμμα αναβιώνει τον κινητό κινηματογράφο, που περιόδευε στην ελληνική επαρχία από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1970 και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της κινηματογραφικής λέσχης των εκπαιδευτικών «Κινηματογραφικές Βραδιές» καθώς και τοπικών κοινοτήτων, πολιτιστικών σωματείων και άλλων, κατά τόπους φορέων. Περιλαμβάνει τριάντα οκτώ (38) ταινίες, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν βραβευθεί πολλές φορές σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα προβολών για τον μήνα Ιούλιο είναι το εξής:
Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ., Πλάτανος, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στις 9:00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία Ραούφ, Barış Kaya & Soner Caner, Τουρκία, 2016, (Τοπική Κοινότητα και Πολιτιστικός Σύλλογος «Πιλαλίστρα»).
Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ., Πύργος (πάροδος Αλφειού): Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού, Jannik Hastrup & Flemming Quist Møller, κινούμενο σχέδιο, Δανία, 2014 (μεταγλωττισμένο).
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ., Παραλία Σαβαλίων: Μπλε ποδήλατο, Ümit Köreken, Τουρκία – Γερμανία, 2016 (Σύλλογος Γυναικών).
Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ., Κατσαρού: Το παιδί ζιγκ ζαγκ, Vincent Bal, Ολλανδία – Βέλγιο, 2012 (Πολιτιστικός Σύλλογος).
Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ., Νέα Φιγαλεία (Ζούρτσα): Ο Ψύλλος, Δημήτρης Σπύρου, Ελλάδα, 1990 (Τοπική Κοινότητα με την υποστήριξη του «Φιγαλεία News 24»).