Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας

Πότε; Κυριακή 16 Ιουλίου  2017 στις 9:30 μ.μ.
Πόσο; Δωρεάν
Πού; Ανοικτό θέατρο Καβασίλων

Οι Τέχνες του Θεάματος μας προσφέρουν μια ποιητική παρένθεση γύρω από τον μύθο του ποταμού Αλφειού. Ο Κωνσταντίνος Βαζαίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του project και ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του καλλιτεχνικού Οργανισμού Circus Dayz και του Φεστιβάλ τσίρκου “Athens Circus Festival” και οι νέοι καλλιτέχνες από την Γαλλική Οργάνωση TEP, διπλωματούχοι της Σχολής Τσίρκου του Μπορντό της Γαλλίας, συναντιούνται για να δουλέψουν μια πρωτότυπη σύνθεση, την οποία θέλουν να μοιραστούν με το κοινό. Η παράσταση «Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας» είναι γεμάτη αρμονία και άθλους.

Η καλλιτεχνική αυτή συνάντηση επαναπροσδιορίζει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας υιοθετώντας μια απολύτως σύγχρονη, φρέσκια ματιά. Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο Αλφειός (στα αρχαία Ελληνικά Αλφειός / Alpheiós, στα Λατινικά Alpheus) είναι ένας ποτάμιος Θεός, γιος του Τιτάνα Ωκεανού και της αδερφής του Τηθύας.

Κυνηγά τη Νύμφη Αρέθουσα (η οποία έκανε μπάνιο στα νερά του) μεταμορφωμένος σε κυνηγό. Τρομαγμένη εκείνη, περνά τη θάλασσα μέχρι την Σικελία και βρίσκει καταφύγιο στη νήσο Ορτυγία, κοντά στις Συρακούσες. Η Θεά Άρτεμις τη μεταμορφώνει σε πηγή. Ο Αλφειός όμως, αποφασισμένος, περνά με τα νερά του υποθαλάσσια μέχρι την Σικελία και καταφθάνει στην Ορτυγία ώστε να ενωθεί με την Αρέθουσα.