Αν θέλουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν, πρέπει να τους προτείνουμε νωρίς, βιβλία που θα τους αρέσουν και θα τα κάνουν να αγαπήσουν το διάβασμα. Δείτε πέντε κλασσικά και πολύ αγαπημένα βιβλία!


5 κλασσικά και υπέροχα βιβλία για παιδιά μέχρι 6 χρονών

Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου

Συγγραφέας, Εικονογράφος: Φακίνου Ευγενία
Εκδότης: Κέδρος

Ηλικία: 3+
Ένα εξαιρετικό βιβλίο! Τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της δημοκρατίας.

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι… άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ’ ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να ‘χουν την ησυχία τους.

Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ-μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα…

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Συγγραφέας, Εικονογράφος: Carle Eric
Εκδότης: Καλειδοσκόπιο
Ηλικία: 3+

Οι εικόνες αυτού του βιβλίου είναι αναγνωρίσιμες από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Ο περίφημος εικονογράφος και παραμυθάς, αφηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας.
Η τελευταία εικόνα ολοκληρώνει, μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων, την αφήγηση για τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα, υμνώντας την ομορφιά και τη μαγεία της Φύσης.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει

Συγγραφέας: Αγγέλου Άγγελος, Σίνη Έμη
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Ηλικία: 3+

Ποιος μπορεί άραγε να κάνει έναν ελέφαντα να χορέψει;
Σίγουρα κάποιος εύσωμος. Με μια φωνή βροντερή όσο εκατό κεραυνοί μαζί.

Και δυνατός. Ναι, οπωσδήποτε πολύ δυνατός!

Ή μήπως όχι;

Ένα βιβλίο που με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς… αρκεί να μετατρέψει την «αδυναμία» του σε δύναμη!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Ηλικία: 5+

Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση, που περνάει το μήνυμα ότι το καλό μπορεί να νικήσει το κακό!

Δρόμοι και πλατείες, ντροπαλά αγάλματα, παραμυθόδεντρα και σιντριβάνια που χορεύουν. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους… εκτός από αυτόν… τον Πόλεμο.
Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας…

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Αχ, αυτοί οι γονείς

Συγγραφέας: Τσίτας Μάκης
Εκδότης: Ψυχογιός
Ηλικία: 5 +

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο, όπου γονείς και παιδιά αλλάζουν ρόλους. Βοηθά να γίνει μια καλή συζήτηση!

Πώς θα ήταν άραγε αν οι γονείς σου αργούσαν να ξυπνήσουν και να ετοιμαστούν; Κι αν άφηναν άνω κάτω το δωμάτιό τους; Κι αν δεν έπλεναν τα χέρια τους πριν καθίσουν για φαγητό; Κι αν ο διευθυντής στη δουλειά τους σου παραπονούνταν ότι είναι αφηρημένοι, νυσταγμένοι και κάνουν συνέχεια λάθη; Κι αν λέρωναν τα ρούχα τους, το πάτωμα και τους τοίχους; Κι αν αναγκαζόσουν να τους βάλεις τιμωρία;
Διάβασε αυτό το πολύ διασκεδαστικό βιβλίο και θα καταλάβεις!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.