5ο τουρνουά 3Χ3 Streetball 2017 στην Αγία Βαρβάρα

Πότε; Πέμπτη 6 Ιουλίου μέχρι Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Πού; Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας, Πύργος Ηλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΟΣ

Το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας Πύργου ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 5° Τουρνουά 3 on 3 street ball – slam city 2017 στις 6-9 Ιουλίου 2017.

Οι εργασίες ανάπλασης του χώρου έχουν ξεκινήσει κι αποτελούν μια συντονισμένη προσπάθεια του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Πύργου – Ολύμπιος με την υποστήριξη του Δήμου Πύργου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Πύργο και Αμαλιάδα. Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή πως και φέτος στη διοργάνωση συμμετέχουν τα αθλητικά σωματεία Πύργου (Ηρακλής, Ίφιτος, Τιτάνες) και Αρχαίας Ολυμπίας (Ολυμπιονίκης), όπως και ο Ερυθρός Σταυρός με τον Σύλλογο Νέων Καταραχίου.

Κατηγορίες

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατηγοριοποίησης των συμμετεχόντων στην εν λόγω αθλητική εκδήλωση, με βάση συγκεκριμένα ηλικιακά κριτήρια.
Έτσι, στην κατηγορία μέχρι 18 ετών διαμορφώνονται συνολικά τέσσερις κατηγορίες (Junior, παίδων, εφήβων):
1. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει όσα παιδιά τελείωσαν φέτος μέχρι την Τετάρτη Δημοτικού.
2. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα παιδιά που τελείωσαν την Πέμπτη ή Έκτη Δημοτικού.
3. Η τρίτη κατηγορία αποτελείται από παιδιά που τελείωσαν φέτος μια από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.
4. Στην τέταρτη κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν όσοι έφηβοι τελείωσαν μια από τις τρεις τάξεις Λυκείου.
Σε κάθε κατηγορία, κάθε ομάδα μπορεί ν’ αποτελείται από 3-5 παίχτες, ενώ τα παιχνίδια ολοκληρώνονται στους 11 πόντους.

Τα παιδιά που ανήκουν σε κάποια από τα συγκεκριμένα αθλητικά σωματεία έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στους προπονητές των ομάδων τους. Τα υπόλοιπα παιδιά μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω messenger στο προφίλ των διοργανωτών: Τουρνουά Μπάσκετ Αγίας Βαρβάρας.
Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτές τις τέσσερις κατηγορίες είναι δωρεάν.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία, αυτή των αντρών, περιλαμβάνει όσους έχουν γεννηθεί από 01.01.1984 μέχρι 31.12.1999. Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τους βετεράνους του αθλήματος και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31.12.1983. Στις δύο αυτές κατηγορίες κάθε ομάδα μπορεί να συμμετέχει με 3-5 παίχτες και τα παιχνίδια θα ολοκληρώνονται όταν κάποια ομάδα πετύχει 15 πόντους. Το κόστος συμμετοχής στις κατηγορίες ανδρών και βετεράνων είναι 15 ευρώ για κάθε ομάδα.
Στην κατηγορία ανδρών μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 24 ομάδες με χρονική προτεραιότητα από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμη η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής. Αντίστοιχα στους βετεράνους μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 16 ομάδες. Κάθε παίκτης μπορεί ν’ αγωνιστεί μόνο σε μια ομάδα και μια ομάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο κατηγορία.

Αιτήσεις

Ο αιτήσεις ξεκινούν στις 23 Ιουνίου (17.00 μ.μ.) και διαρκούν μέχρι τις 30 Ιουνίου (20.00 μ.μ.) και υποβάλλονται μόνο μέσω του mail των διοργανωτών ( sfapolympios@gmail.com ). Αιτήσεις που υποβάλλονται πριν ή μετά από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν γίνονται δεκτές.
Οι ομάδες μπαίνουν σε ομίλους των τριών ομάδων (ή και τεσσάρων αν χρειαστεί). Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί 6 και 7 Ιουλίου στις δύο αυτές κατηγορίες. Η επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου (φάση των 16 για τους άνδρες και των 8 για τους βετεράνους) και η τελική φάση την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Πηγή: https://www.facebook.com/slamcitypyrgos