2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Θεάτρου στην Αμαλιάδα

Πότε; Από Τρίτη 22 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πού; Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο  Αμαλιάδας, Ηλεία

Ξεκινούν οι φετινοί Αγώνες Τέχνης «Άνοιξη στα Σχολεία» – Στο Λαζαράκειο από 22 έως 24 Μαΐου ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Θεάτρου

Οραματιζόμενοι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, στο οποίο η τέχνη θα είναι ουσιαστικά ενσωματωμένη στο πρόγραμμά του, προκειμένου τα παιδιά μας να διαμορφωθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με πνευματική και αισθητική καλλιέργεια, ο Δήμος Ήλιδας και η Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μαθητικό Διαγωνισμό Θεάτρου.

Η διοργάνωση τελεί και εφέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ έχει πλέον ενταχθεί στη μεγάλη μας διοργάνωση «Αγώνες Τέχνης – Άνοιξη στα Σχολεία», της οποίας αποτελεί μέρος, μαζί με την Ποίηση, τη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στο αμφιθέατρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας, με ελεύθερη είσοδο για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Περιλαμβάνει έξι ιδιαίτερα επιμελημένες παραστάσεις από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας.

Στην κριτική επιτροπή μετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες, οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, η χορογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων Άρτεμις Ιγνατίου και ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προθυμότατη αποδοχή της πρόσκλησής μας και για τη συνεργασία.

Η τελετή βράβευσης –ανοικτή και πάλι για το ευρύ κοινό– θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στο χώρο του θεάτρου, με την παρουσία της κριτικής επιτροπής και τη συμμετοχή σχολείων που θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Πρόκειται για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας, το ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών και το Γυμνάσιο Τραγανού.

Τα βραβεία που θα αποδοθούν, αφορούν σε διάφορους τομείς του θεάτρου (σκηνοθεσία, πρωταγωνιστικοί ρόλοι κ.ά.) και θα συνοδεύονται από χρήσιμα έπαθλα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ώρα 19:00 – 1ο ΓΕΛ Πύργου: «Έλα πάρε μου τη λύπη, έλα δώσ΄ μου τη χαρά»

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ώρα 12:00 – 2ο Γυμνάσιο Πύργου: «Χορεύοντας με τον μικρό πρίγκιπα»

Ώρα 17:00 – Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: «Θρύλοι της Ηλείας»

Ώρα 19:30 – ΓΕΛ Ζαχάρως: «Πριν και μετά την Κοπεγχάγη», M. Frayn

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ώρα 12:00- Γυμνάσιο Βουνάργου: «Μία κωμωδία», Ι. Καμπανέλλη

Ώρα 18:00- Γυμνάσιο Τραγανού: «Σύγχρονη Λυσιστράτη»

Ώρα 8:30 μ.μ. εκδήλωση βράβευσης 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας .