Έγινε η ετήσια συνάντηση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας 2017
Μια αξέχαστη βραδιά απόλαυσαν δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι,στο φυσικό τους περιβάλλον, στην Κατασκήνωση των Προσκόπων στην  Σκαφιδιά την προηγούμενη Τρίτη. Με αρκετές, βαθιά χαραγμένες αναμνήσεις από τα νιάτα, τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο και την προσκοπική τους ζωή.
Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας που αριθμεί δεκάδες ενεργά μέλη, ενώ όπως τόνισαν οι πιο παλιοί το ιδεώδες του Προσκοπισμού είναι ζωντανό και ανεξίτηλο,σύμφωνο με το το ρητό »Μια φορά Πρόσκοπος,πάντα Πρόσκοπος»
Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης και η προσφορά γεύματος στους κατασκηνωτές ,ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας σε συνεργασία με το Επιτελείο της Κατασκήνωσης με την άψογη εκεί φιλοξενία τους.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση προσκόπων όλων των ηλικιών  και εποχών, πολλοί εξ αυτών με τις οικογένειές τους,στο χώρο υποδοχής.
Η εντυπωσιακή γιορτή ξεκίνησε με τον παραδοσιακή κύκλο γύρο από την Πυρά.Άναψε όταν πυρσοφόροι αντιπροσωπεύοντας τις Αξίες και Ιδανικά στις σημαντικές περιόδους της Ιστορίας αναφέρθηκαν στην  σημαντική συμβολή της κίνησης.
Ακολούθησαν τραγούδια,παιγνίδια και ευρηματικά σκετσάκια από τους κατασκηνωτές,μάλιστα με τη συμμετοχή όλων.
Ενδιάμεσα το λόγο πήρε ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης Νίκος Καραχάλιος που ευχαρίστησε τους Παλαιούς Προσκόπους για την πρωτοβουλία τους και έδωσε το στίγμα της βραδιάς ,. Για το έργο  της Ένωσης  ο Αρχηγός της κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή,είπε για τον κοινωνικό και παρεμβατικό ρόλο και τους στόχους της Ένωσης ενώ  ευχαρίστησε  και συνεχάρη τους δραστήριους βαθμοφόρους της πόλης.

        Η συγκέντρωση ήταν Επετειακή .35 χρόνια λειτουργίας κατασκηνώσεων  στο χώρο και 10 χρόνια των Παλαιών Προσκόπων.

        Ο υπ/γος της ΕΠΠ κ.Ανδρέας Γιατράς ,διάβασε μήνυμα του Βοηθού Γενικού Εφόρου συμπατριώτη κ.Αγγελου Καραμάνη ,μεστό υψηλών νοημάτων,αλλά και τις ζωηρές αναμνήσεις και στόχους για τη ανάπτυξη της Κίνησης ,καθώς και Αρχηγών άλλων Ενώσεων. [Ν.Φιλαδέλφειας και Ζωγράφου] που δεν κατέστη δυνατό να είναι παρόντες.
.Οργανωτές του εξαιρετικού μουσικού μέρους οι Παύλος Αυγερινόπουλος,Νικ.Στεφανίδης  και Παν.Καλαμπρέζος.Τραγούδια ερμήνευσαν ο κ.Παύλος Μαλλιόπουλος και σοπράνο Ολίνα Παναγιωτακοπούλου μαζί με όλους τους παρευρεθέντες ..
Τίμησαν με την παρουσία τους ο πατ.Ν.Κατσιδήμας, οι Αντ/ρχες κ.κ.Γιωργ.Γεωργιόπουλος, Παν.Μπράμος,η Αντ/ρχος κα Ανδρ.Αγγελακοπούλου,ο Δ/της Δευτ/θμιας Εκπ/σης κ.Βασ.Δημητρέλλος και ο Δασάρχης κ.Π.Λάττας.

         Στην μεγάλη αυτή παρέα,έδωσαν  το παρόν ο αναπλ/της Περιφ/κός Εφορος Δ.Ελλάδας κ.Φ.Μαραγκάκος και ο Έφορος Παλαιών Προσκόπων Δ.Ελλάδος κ.Γ.Γιαννικούλης.
Παρών ήταν, ο Αρχ.του 1ου Συστ.Δ/Π Πύργου Παν.Καρακίτσος ,ο υπ/γός Γιώργ.Καραμάνης .
Μεταξύ των άλλων παρέστησαν,ο πρώην Έφορος  Πελ/σου .κ. Σαργέντης ,ο πρώην Περιφερειακός Ηλείας κ.Σπ.Μπαμπής,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι Πύργου κ.κ.Θύμιος Κολοκοτρώνης,Αγγ.Παναγιωτακόπουλος 
και Κυρ.Γούναρης[Αμαλιάδας],Γ.Παναγιωτακόπουλος [Α.Ολυμπία],Γ.Γιαννόπουλος,Κ.Παπαδόπουλος
.     Οι πρώην Αρχηγοί 
Ν.Γάσπαρης,,Κ.Καραχάλιος,Β.Φάμελλος,Π.Σπηλιόπουλος,Χριστ. κσι Β.Νάνου,Γ.Τερζής,Ανδρ,Δασκόπουλος, Θ.Παπαθανασόπουλος,Ε.Ρουμπίνη ,Ε,Γκρούπε,Γ.Αντωνόπουλος,Γ.Χριστόπουλος Α.Αλεξανδρόπουλος κα.αλλά και .
Μεταξύ των φιλοπροσκόπων ο Τάσος Παυλίδης πρώην πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου,Γ.Μισύρης αντ/δρος συλλόγου Τραπεζικών ,οι Σ.Αλεξόπουλος  και Θ.Κατσίμπελης 
Δ/ντές Σχολείων κα καθώς και τα μέλη Επιτροπής κα Αννα Χρυσανθακοπούλου,Μ.Ραυτοπούλου και Μ.Κυριακοπούλου .
Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις,ζώντας πάλι τις εξαιρετικές  εμπειρίες και βιώματα,ανασύροντας τις νεανικές,ξέγνοιαστες  στιγμές αλλά και παράλληλα την υπόσχεση να ξαναανταμώνουν συχνά και  να κάνουν πράξη καθημερινά τις Αξίες  της Προσκοπικής Κίνησης.