Το αμάρτημα της μητρός μου στο θέατρο Απόλλων

Πότε; Από Σάββατο 10 Μαρτίου και μέχρι Κυριακή 1 Απριλίου 2018, κάθε Πέμπτη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:30 μ.μ.

Πού; Θέατρο Απόλλων, Πύργος Ηλείας

Πόσο; 8 ευρώ (ενήλικες), 5 ευρώ (παιδιά, μαθητές)

Τηλ. κρατήσεων: 2621036521

Το αυτοβιογραφικό έργο του Γεωργίου Βιζυηνού  «Το Αμάρτημα της Μητρός μου», παρουσιάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα Πύργου σε σκηνοθεσία Ευανθίας Στιβανάκη.

Αρχικά ο συγγραφέας μας παρουσιάζει τα κύρια πρόσωπα του έργου, την Αννιώ, τη μοναδική αδελφή που ο ίδιος γνωρίζει, η οποία είναι άρρωστη, και τη χήρα μητέρα τους, η οποία είναι προσηλωμένη σ’ αυτήν και παραμελεί τα τρία αγόρια της. Η αρρώστια της Αννιώς επιδεινώνεται και τελικά πεθαίνει και η μητέρα υιοθετεί μια ψυχοκόρη, που τη μεγαλώνει με υπερβολική στοργή και την παντρεύει, για να υιοθετήσει στη συνέχεια ένα άλλο, πολύ μικρό κοριτσάκι, κάτι που προξενεί την έντονη αντίδραση των αγοριών.

Στις αντιδράσεις των γιων της, η μητέρα αποφασίζει να τους αποκαλύψει το τρομερό μυστικό της: Η εμμονή της με τις υιοθεσίες κοριτσιών οφείλεται σε ένα τραγικό γεγονός, για το οποίο νιώθει τύψεις εδώ και χρόνια. Οι ενοχές που τη βασάνιζαν ήταν επειδή η ίδια είχε καταπλακώσει άθελά της στον ύπνο της ένα από τα παιδιά της (το μοναδικό τότε κοριτσάκι της, που ήταν βρέφος) και οι υιοθεσίες είχαν ως στόχο την εξιλέωσή της και την αναπλήρωση του τραγικού κενού.

Οι τύψεις της δεν μπόρεσαν να λιγοστέψουν ούτε και μετά τη συγχώρεση του Πατριάρχη Ιωακείμ στην Κωνσταντινούπολη, όπου και την οδήγησε ο γιος της για να εξομολογηθεί, με την ελπίδα να γαληνέψει η ψυχή της.(Πηγή: https://el.wikipedia.org/)