Σχολείο για κλόουν από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Πότε; Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ.

Πού; Θέατρο Ήλιδας, Ηλεία

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου μας προσκαλεί στο θέατρο Ήλιδας το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ.

Την θεατρική παράσταση «Σχολείο για κλόουν» που στηρίζεται στο ομώνυμο αριστουργηματικό έργο του Friedrich Karl Waechter σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σε διασκευή κειμένων της καθηγήτριας του 1ου Γυμνασίου Πύργου Σοφίας Μάλεση, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Ήλιδας.
Το έργο του Βέχτερ που έχει παιχτεί σε πολλές θεατρικές σκηνές και σχολεία, αποτελεί ύμνο στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει, όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα σχολείο για κλόουν, δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.
Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου – κλόουν, έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.
Οι μαθητές με γνώμονα την παιδική αθωότητά τους και τον κόσμο του ονείρου, αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία… Στο τέλος οι ήρωες πάντα νικούν και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.
Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής, μεταφέρει τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης του Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου.

Συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας.

Πηγή: https://www.facebook.com/events/233846543784942/