"Ράους" από τη θεατρική ομάδα Αποχρώσεις

«Ράους» από τη θεατρική ομάδα Αποχρώσεις

Πότε; Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και  Σάββατο 11, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 8:45 μ.μ.

Πού; Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο, Αμαλιάδα

Πόσο; 5 ευρώ και μαθητικά, φοιτητικά και εισιτήρια ανέργων 3 ευρώ

Ράους των Παπαθανασίου -Ρέππα από την θεατρική ομάδα Αμαλιάδας – Λυγιάς «Αποχρώσεις»! Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ.

Υπόθεση

Πρόκειται για άλλη μία σύγχρονη κωμωδία με πολιτική διάσταση από το δίδυμο των Παπαθανασίου -Ρέππα. Είναι η ιστορία οκτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.

Η υπόθεση ξεκινά από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μία φαρμακοποιός,  κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία – σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.

Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν δυο πόρνες, μια Ελληνίδα και μια Ρωσίδα , ένας υπάλληλος επί της υποδοχής  και ένας νταβατζής.

Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι κατ’ αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους. Γρήγορα όμως ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής. Και όχι μόνο συνεργάζονται, αλλά πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης.

Και το πιο μεγάλο κόλπο που κάνουν είναι το εξής: εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα όταν μετά την έλευση της Τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το υπουργείο όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει η αυστηρή Γερμανίδα επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής σαν πολιτιστικό κέντρο;

Πηγή: https://www.in2life.gr/culture/theatre/article/190240/raoys-freskia-politikh-satira-apo-toys-reppa-papathanasioy.html