Πεζοπορία στο φαράγγι των Κενταύρων

Πότε; Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στις 8:00 π.μ.

Πού; Σημείο συνάντησης: Μπροστά από το μουσείο Μπάμπης Παπαθεοδώρου στο χωριό Φολόη

Την πρώτη μέρα του Οκτώβρη ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει πεζοπορία  στο φαράγγι των Κενταύρων στην κυκλική διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί από τον Σύνδεσμο και έχει εντυπωσιάσει όλους τους επισκέπτες.

Μας προσκαλούν λοιπόν, όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, στη συνέχιση του προγράμματος,  την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:00 το πρωί, μπροστά από το μουσείο «Μπάμπης Παπαθεοδώρου» στο χωριό Φολόη.

Από εκεί θα ξεκινήσουμε να πεζοπορούμε προς το χωριό Κούμανι, παράλληλα στην άκρη του δρυοδάσους και λίγο πριν την ανηφόρα, θα μπούμε στην είσοδο του μονοπατιού. Με το έδαφος να αγριεύει, θα κατηφορίσουμε ελαφρά προς την αρχή του φαραγγιού. Το φαράγγι θα μας υποδεχτεί στενεύοντας το μονοπάτι και με τα επιβλητικά γκρεμνά να σε κάνουν να νιώθεις πολύ μικρός. Για μισή περίπου ώρα θα θαυμάζουμε τις εμπνεύσεις της φύσης, περπατώντας σε μαιανδρικούς διαδρόμους. Αφού φτάσουμε στην έξοδο, θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για να συναντήσουμε τον Σελλήεντα ποταμό και ένα μικρό καταρράκτη. Όταν ξεκουραστούμε, θα ξαναβρούμε το μονοπάτι που είμασταν και θα μας οδηγήσει πίσω στο χωριό Φολόη με έντονη ανηφόρα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, καπέλο, νερό. Προαιρετικά ελαφρύ μπουφάν ή αντιανεμικό γιατί η θερμοκρασία μέσα στο φαράγγι είναι περίπου 8 βαθμούς πιο χαμηλή.
Κατηγορία: Α
Διάρκεια: 3:30 ώρες
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι το Σάββατο για την αρτιότερη οργάνωση στα τηλέφωνα: 6973381207 και 6998333749.

Πηγή κειμένου και (υπέροχης) φωτογραφίας: http://eosfaro.blogspot.gr/2017/09/blog-post_26.html