Πεζοπορία στον Βουραϊκό

Πότε; Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Πού; Φαράγγι του Βουραϊκού

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού, που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Διακοφτό.
Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από τον κόμβο της Αρχαίας Πίσας (Μιράκα) στις 6:00 το πρωί και θα γίνουν στάσεις στον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Πάτρα. Στις 6:30 π.μ. στον Πύργο, στον σταθμό του Ο.Σ.Ε., στις 6:45 στην Αμαλιάδα, στα φανάρια της Κουρούτας και στην Πάτρα στο πάρκινγκ του Carefour με συνεννόηση για την ώρα.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Κάτω Ζαχλωρού. Η διαδρομή ακολουθεί την πορεία των γραμμών του οδοντωτού σιδηρόδρομου, ο οποίος με τη σειρά του ακολουθεί την κοίτη του Βουραϊκού ποταμού. Περνώντας από σήραγγες, στενές γέφυρες, θαυμάζοντας σταλακτίτες , σταλαγμίτες και καταρράκτες, με παρέα τη βουή του νερού, θα καταλήξουν στο σταθμό Νιάματα, περίπου 11 χλμ. και 4 ώρες, από την αφετηρία. Από εκεί θα πάρουν τον οδοντωτό (με επιπλέον κόστος 8,80 το εισιτήριο), που θα τους μεταφέρει στα Καλάβρυτα για φαγητό και συνάντηση με το λεωφορείο.
Όσοι από τους φίλους του Συνδέσμου επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή, παρακαλούνται να έχουν ενημερώσει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου. Ο λόγος που οι δηλώσεις συμμετοχής είναι αναγκαίες νωρίτερα, είναι γιατί θα πρέπει να προαγοράσουμε τα εισιτήρια του τρένου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε  στα τηλέφωνα: 6973381207, 6985659908, 6937894450.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, σακίδιο, μπουφάν αντιανεμικό, γάντια, σκούφος.
Κατηγορία: Α
Διάρκεια: 4 ώρες