Ο Κώστας Χατζής στο Κάστρο Χλεμούτσι

Πότε; Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 9:30 μ.μ.

Πού; Κάστρο Χλεμούτσι, Ηλεία

Ο Κώστας Χατζής θα βρίσκεται στο Κάστρο Χλεμούτσι για μια μοναδική βραδιά, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 9:30 μ.μ.

Ο Κώστας Χατζής είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές. Το είδος των τραγουδιών που υπηρετεί είναι κυρίως οι μπαλάντες.

Προέρχεται από μουσική οικογένεια, καθώς ο παππούς του ο Κώστας Καραγιάννης από το γένος της μητέρας του ήταν ένας από τους διασημότερους δημοτικούς κλαρινίστες την εποχή του στην Ελλάδα και ο πατέρας του Ευάγγελος Χατζής ήταν δεξιοτέχνης στο σαντούρι.

Δημιούργησε ένα δικό του στιλ μουσικής με την κιθάρα του, το οποίο ήταν πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας του τη δεκαετία του 60 και μέχρι σήμερα παραμένει μοναδικός στο είδος του.

Πολλά από τα ερωτικά του τραγούδια έχουν μείνει διαχρονικά σημειώνοντας ιδιαίτερες και μοναδικές πωλήσεις σε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους οι οποίοι φτάνουν γύρω στους 30.

Με την πιο στενή συνεργάτιδά του, τη Σώτια Τσώτου, γράφουν τραγούδια όπως: «Ο Στρατής», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κάτι τρέχει», «Τι σήμερα τι αύριο τι χθες», «Λεωφορείο ο κόσμος», «Νυχτώνει δόξα τω Θεώ», «Όλα ανάποδα τα βλέπει», «Η φωτογραφία», «Ένας Γερμανός και μια Εβραία», «Απ’ το αεροπλάνο», «Μη μας περιφρονάς», «Ο κύριος κανείς», «Αν ερχόσουν», κ.ά.

Άλλα πολύ γνωστά τραγούδια του Κώστα Χατζή είναι: «Τα καρφιά», «Χάσαμε», «Αντίο, λοιπόν αντίο», «Να ‘χαν όλοι οι άνθρωποι μια αγάπη όπως εγώ», «Θυμάμαι», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Η γαλαρία», «Στάσου πού πας», «Είμαι ένας άνθρωπος απλός», «Το ταμ – ταμ», «Πάλι ύπνος δε με πιάνει», «Αρουραίοι της νύχτας», «Κι άλλο παιδί γεννήθηκε απόψε», «Και λεγόμαστε άνθρωποι», «Γέρνει ο ήλιος», «Η Γη ακόμα ζει», «Ραμόνα», «Η φωτογραφία», «Στο διεθνές το μαγαζί», «Περιστρεφόμαστε», κ.ά.

Πηγές http://www.tralala.gr/mousikes-biografies-kostas-xatzhs/ 

και

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82