Ο Επιφανής Πολίτης στις κινηματογραφικές βραδιές

Πότε; Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 8:45 μ.μ.

Πού; 1ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν στην προβολή της βραβευμένης αργεντίνικης ταινίας «Ο Επιφανής Πολίτης», τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 8.45 μ.μ., στην αίθουσα προβολών και θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (2016)

(EL CIUDADANO ILUSTRE)

  • ΕΙΔΟΣ: Κομεντί
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκαστόν Ντουπράτ, Μαριάνο Κον
  • ΚΑΣΤ: Όσκαρ Μαρτίνες, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγκέριο, Mπελέν Τσαβάνε
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 118′
Υπόθεση:
Διάσημος συγγραφέας, κάτοχος βραβείου Nobel λογοτεχνίας, λαμβάνει πρόσκληση επιστροφής στη μικρή γενέτειρά του στην Αργεντινή, προκειμένου να τιμηθεί για την προσφορά του. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι φίλος τέτοιων εκδηλώσεων, την αποδέχεται. Η παρουσία του εκεί, όμως, θα ξυπνήσει πάθη και συναισθήματα… όχι απαραιτήτως λατρείας προς αυτόν.
Βραβευμένο στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, το ευχάριστο, πικρό και σαρκαστικό φιλμ του σκηνοθετικού ντουέτου Ντιπράτ – Κον εκτοξεύει εύστοχες παρατηρήσεις για την ουσία της τέχνης μέσα από τη ματιά ενός νομπελίστα συγγραφέα, ο οποίος, αφού απορρίπτει όλες τις προτάσεις για διαλέξεις και εμφανίσεις, αποφασίζει να ανακαλέσει την αρχική του άρνηση και να δεχτεί την τιμητική βράβευση στη γενέθλια πόλη του. Εκεί όμως θα τον περιμένουν εκπλήξεις και αναμετρήσεις με το παρελθόν του, που τόσο καιρό απέφευγε..