Οι πρόσκοποι στο Δημοτικό Μεζεδοπωλείο

Πότε; Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στις 9:00 μ.μ.

Πού; Δημοτικό Μεζεδοπωλείο, Πύργος Ηλείας

Πόσο; 10 ευρώ

Μια γιορτή αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, τη φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων όλης της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο. Αυτό είναι το νόημα της Προσκοπικής Ημέρα Σκέψεως.
Γι αυτό το λόγο, έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο,η »Ημέρα Σκέψεως» με αφορμή την κοινή ημερομηνία γέννησης του Αρχιπροσκόπου Ρ.Μ.Πάουελ και της Αρχιοδηγού O B Πάουελ.

Από τα πρώτα χρόνια της Προσκοπικής Κίνησης που ξεκίνησε και δημιουργήθηκε αυθόρμητα, αυτός ο «ωραίος κόσμος» του προσκοπισμού, πολλοί απ’ όλα τα μέρη της γης, ένιωθαν την ανάγκη να στέλνουν τις ευχές τους στον ιδρυτή του προσκοπισμού με την ευκαιρία των γενεθλίων του στις 22 Φεβρουαρίου.
Είναι ένας εορτασμός με πολλαπλά μηνύματα και αναφέρει κυρίως στην καθημερινή υλοποίηση της προσκοπικής Υπόσχεσης και του Νόμου τους.

Στην περιοχή μας, προετοιμάζονται πολλές δράσεις, στις Προσκοπικές Ομάδες με καταληκτική, τη συνεστίαση που θα γίνει το Σάββατο 3η Μαρτίου 2018 και ώρα 9 μ.μ. στο μεζεδοπωλείο «Το Δημοτικό» και καλούνται να λάβουν μέρος σ’ αυτή οι Παλαιοί Πρόσκοποι, που οργανώνουν την εκδήλωση, τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι εν ενεργεία βαθμοφόροι, γονείς και οι φίλοι του Προσκοπισμού της Ηλείας.
Στη διάρκεια της συνεστίασης όπου θα βρεθούν παλιοί Πρόσκοποι και βαθμοφόροι όλων των ηλικιών, οι αρχηγοί τους κ.λ.π., θα γίνει αναφορά στο νόημα της Ημέρας, θα απονεμηθούν αναμνηστικές πλακέτες και Ηθικές διακρίσεις σε συμπαραστάτες, από τους οργανωτές Παλαιούς Προσκόπους, ενώ σύντομη αναφορά για την επέτειο θα κάνει το μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Παπαδόπουλος. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσική.

Δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα, μέχρι 1.3.2018 το αργότερο, στους κ.κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Στάθη Κυριακόπουλο,Ανδρέα Γιατρά, Γιώργο Καραμάνη, καθώς και στα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας. στους βαθμοφόρους και στα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης.
Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο.

Πηγή: https://www.facebook.com/events/205965309984774/