Μαίρη και Μαξ

Μαίρη και Μαξ στη Δεξαμενή στον Πύργο Ηλείας

Πότε; Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στις 9:00 μ.μ.
Πού; Κοινωνικός πολυχώρος Δεξαμενή, Πύργος Ηλείας  Χάρτης
Πόσο; 4 ευρώ

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές με χαρά μας προσκαλούν στην εναρκτήρια προβολή τους, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στον κοινωνικό πολυχώρο «Δεξαμενή», στις 9 μ.μ.

Λόγω προσωρινής μη διαθεσιμότητας του θεάτρου Απόλλων, οι προσεχείς προβολές θα πραγματοποιηθούν στη «Δεξαμενή». Και μην ξεχνάτε ότι για αυτή τη χρονιά η κινηματογραφική βραδιά της εβδομάδας θα είναι η Δευτέρα!!

Η πρώτη ταινία για φέτος είναι ένα απολαυστικό και τρυφερό «claymation» (animation από πηλό), από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφο Άνταμ Έλιοτ. Το Μαξ και Μαίρη αποτέλεσε την ταινία έναρξης στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance το 2009.

Μαίρη και Μαξ

Είδος: Animation, 2009
Διάρκεια: 92 λεπτά

Υπόθεση: Σε μια χρονική περίοδο 20 ετών και σε 2 διαφορετικές ηπείρους, η ταινία περιγράφει την ιστορία της σχέσης δύο φίλων που αλληλογραφούν μεταξύ τους. Η Μαίρη, μια στρουμπουλή, μοναχική 8χρονη κοπέλα, που μένει στην Αυστραλία και ο Μαξ, ένας παχύσαρκος 44χρονος, με σύνδρομο Asperger, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Παρακολουθώντας το ταξίδι της Μαίρη από την εφηβεία στην ενηλικίωση και του Μαξ από την μέση ηλικία στα γηρατειά, βλέπουμε παράλληλα τον δεσμό ανάμεσα στους δύο αυτούς ανθρώπους. Έννοιες όπως η φιλία, ο αυτισμός, η ψυχιατρική, ο αλκοολισμός, η κλεπτομανία και οι θρησκευτικές διαφορές έχουν τον δικό τους ρόλο σε αυτό το «παραμύθι» για μεγάλους.

Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, στη φιλία και την πραγματική αγάπη, η ιδιόμορφη σχέση της Mary και του Max δεν χωράει σε καμία σύμβαση. Λεπτό, πικρόχολο χιούμορ, πραγματική ευαισθησία, ειλικρινή συναισθήματα που ξεχειλίζουν από την οθόνη και σπάνια ανθρωπιά σε ένα γλυκό όσο και σκοτεινό παραμύθι της πραγματικής ζωής.