Κυλλήνεια 2017 – Δείτε το πρόγραμμα

Πότε; Σάββατο 2, Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:00 μ.μ.

Πού; Λιμάνι Κυλλήνης, Ηλεία

Με αφορμή τις εκδηλώσεις Κυλλήνεια 2017 που θα γίνουν στο λιμάνι της Κυλλήνης το τριήμερο 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ έκανε δηλώσεις στις οποίες καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις
«Φέτος όπως κάθε χρόνο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης διοργανώνει σε συνεργασία με το σωματείο «Αθηνά Εργάνη» ένα τριήμερο εκδηλώσεων με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στις 9 το βράδυ ξεκινούν οι εκδηλώσεις, αρχικά με ομιλίες Ελλήνων και Φιλανδών Αρχαιολόγων που θα παρουσιάσουν με φωτογραφίες και βίντεο, τα αποτελέσματα των δεκαετών υποβρυχίων ερευνών τους, κατά τις οποίες ανακαλύφθηκε το μεσαιωνικό λιμάνι της Αρχαίας Γλαρέντζας, κάτι μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο που θα αποτελέσει στο μέλλον πόλο έλξης για καταδυτικό τουρισμό και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την περίφημη χορωδία Μυρτουντίων, που έχει κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και θα ερμηνεύσει έργα των Θεοδωράκη και Χατζηδάκη υπό την διεύθυνση της Λένας Σουρμελή.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 θα παρακολουθήσουμε στο α’ μέρος ένα θεατρικό από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, σχετικό με την καταστροφή της Σμύρνης και στο β΄ μέρος μικρασιατικά τραγούδια από το μουσικό σχήμα «78 στροφές».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με παραδοσιακούς χορούς, που θα παρουσιάσουν χορευτικά συγκροτήματα από το Δήμο Ανδραβίδας -Κυλλήνης.
Καλώ όλο τον κόσμο , όλους τους κατοίκους, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτές, αλλά και τα 95 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό από τις προαιώνιες πατρίδες του Ελληνισμού της Ιωνίας».