Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ στον Πύργο

Πότε; Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2017 στις 8.45 μ.μ.

Πού; Αίθουσα θεάτρου-προβολών του 1ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας

Οι «Κινηματογραφικές Βραδιές» μας προσκαλούν στην προβολή της βραβευμένης και γεμάτης κοινωνική ευαισθησία ταινίας «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα θεάτρου-προβολών του 1ου Γυμνασίου Πύργου, τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη, στις 8.45 μ.μ.

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ

Είδος: Κοινωνική, 2016

Διάρκεια: 100 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Παίζουν: Ντέιβ Τζονς, Χάιλι Σκουάιρς, Σάρον Πέρσι

Καταλληλότητα: Από 15 ετών

Υπόθεση 

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

«Το σινεμά μάς κάνει καμιά φορά να βλέπουμε καθαρότερα τον κόσμο κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, από τις ιδέες που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό που απειλεί να μας φτάσει στην καταστροφή, στη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία. Το σινεμά έχει πολλές παραδόσεις. Μία είναι, το σινεμά της διαμαρτυρίας, αυτό που δείχνει τους ανθρώπους ενάντια στην εξουσία. Ελπίζω η ταινία μας να συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Κινδυνεύουμε να απελπιστούμε, κι όταν υπάρχει τόση απελπισία, η ακροδεξιά το εκμεταλλεύεται – πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός κι απαραίτητος.»

Κεν Λόουτς

Χρυσός Φοίνικας, 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών

Βραβείο Κοινού, 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Βραβείο Κοινού, 70ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λοκάρνο