Διήμερη εκδρομή στη Νέδα

Πότε; Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Πού; Ποταμός Νέδα, Ηλεία

Νέδα

Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα ποτάμια στην Ελλάδα που έχει θηλυκό όνομα, μαζί με την Αραπίτσα στην Νάουσα και Έρκυνα στην Λειβαδιά να συναποτελούν τα πιο γνωστά. To ποτάμι πήρε την ονομασία του από την νύμφη Νέδα.

Ο πoταμός Νέδα είναι από τα λίγα ποτάμια που προσφέρουν ένα τόσο παρθένο τοπίο, μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι ένα ποταμός μήκους 32 χιλιομέτρων που σε καμία περίπτωση δεν φτάνει μία μόνο ημέρα και μία μόνο επίσκεψη για να το εξερευνήσετε, αλλά ακόμη κι αν το έχετε κάνει, πάντα θα βρίσκετε λόγους για να το πράξετε ξανά.

Το φαράγγι της Νέδας, το οποίο διασχίζει και ο ομώνυμος ποταμός, είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές που κάθε λάτρης της φύσης και των άγριας ομορφιάς τοπίων, μπορεί να εξερευνήσει. Είναι ένα τοπίο Ελληνικό, μαγευτικό και καθαρά φυσικό, το οποίο, όμως, μέχρι και πρόσφατα παρέμενε ανεξερεύνητο. Η Νέδα είναι πλέον ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς αυτού του είδους στη χώρα μας. Περπάτημα, άγρια φύση, κολύμπι, μικρές λίμνες, γεφύρια, καταρράκτες, πυκνή βλάστηση, σπηλιές, παιχνίδι με το νερό είναι κάποια από τα στοιχεία που προσφέρει στον επισκέπτη.

Πληροφορίες πολύ σύντομα, αλλά γενικά η εκδρομή θα ξεκινήσει Σάββατο πρωί, θα ακολουθήσει η κατάβαση του φαραγγιού, θα γίνει διανυκτέρευση στις όχθες του ποταμιού σε σκηνές.

Την Κυριακή διάφορες δραστηριότητες, περιήγηση στα γύρω αξιοθέατα και επιστροφή .

Πηγή: https://www.facebook.com/events/399997947060701/