Διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα

Πράμαντα-Μελισσουργοί-Συρράκο

Πότε; Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Πού; Από την Αμαλιάδα στα Τζουμέρκα

Στις 10 και 11 Μαρτίου 2018 ο Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα. Εκεί τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου θα πραγματοποιήσουν την 922η πεζοπορία τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα: Αναχώρηση ώρα 6:30 π.μ. από τα ΕΛΤΑ Αμαλιάδας για Ρίο-Αντίρριο. Στάση για πρωινό καφέ μετά τη γέφυρα. Δια μέσου Αμφιλοχίας άφιξη στην Άρτα και στάση στο ιστορικό γεφύρι της. Στη συνέχεια επίσκεψη στο σημείο όπου υπήρχε το ιστορικό μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, το ωραιότερο των Βαλκανίων.

Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Μετά από μια όμορφη διαδρομή άφιξη στα Πράμαντα, το ονομαστό μαστοροχώρι στα δυτικά Τζουμέρκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ανάπαυση. Το απόγευμα αναχώρηση για τους Μελισσουργούς. Περπάτημα στο παραδοσιακό χωριό και καφεδάκι.Επιστροφή στα Πράμαντα και βραδινή έξοδος.

2η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τον παραδοσιακό οικισμό των Βλάχων, το γραφικό Συρράκο.Επιστροφή στα Πράμαντα και επίσκεψη στο Σπήλαιο Ανεμότρυπα με τοπικό ξεναγό. Εκεί θα σερβιριστούν παραδοσιακές πίτες της περιοχής.  Αναχώρηση και  επιστροφή με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Αμαλιάδα στις 21:30 περίπου!