Διάλεξη του  Νίκου Μπακουνάκη στο κτήμα Μερκούρη με θέμα «Το βιβλίο στην ψηφιακή εποχή»

Πότε; Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι

Πού; Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι, Ηλεία

Το Κτήμα Μερκούρη σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη Διάλεξη του κ. Νίκου Μπακουνάκη, Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογράφου με θέμα:

«Το βιβλίο στην ψηφιακή εποχή»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας.

Παρά την ταχύτητα των αλλαγών στην τεχνολογία που είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα της προσαρμογής μας αλλά και της προσαρμογής των θεσμών, το Βιβλίο, που είναι το αρχαιότερο μέσο ενημέρωσης, αντιστέκεται σθεναρά με την υλική του υπόσταση και διατηρεί το μεγαλείο του.
Ο κ. Μπακουνάκης είναι τακτικός καθηγητής Πρακτικής της Δημοσιογραφίας και Τεχνικών Αφήγησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 2003.
Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης πολιτισμού στο “Βήμα της Κυριακής” δημιούργησε και επιμελείται από το 1997 το ένθετο «Βιβλία», το πρώτο ένθετο για βιβλία στον Ελληνικό Τύπο.
Είναι συγγραφέας ενός μεγάλου αριθμού ιστορικών βιβλίων, ενώ παράλληλα έχει ευρύτατη συμμετοχή σε συλλογικά έργα, μεταφράσεις και έχει υπογράψει μια εκτενέστατη κριτικογραφία.
Το βιβλίο του «Δημοσιογράφος ή Ρεπόρτερ, Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες, 19ος -20ός αι.» (2014, εκδόσεις Πόλις) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο και με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι Αξιωματούχος του Τάγματος Ακαδημαϊκών Φοινίκων (Officierdel’Ordredes Palmes Academiques) της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο εκλεκτός ομιλητής θα αναλύσει σε βάθος το θέμα, κάνοντας το συνάμα εξαιρετικά ενδιαφέρον με το οπτικό υλικό που θα παρουσιάσει.
Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτήματος και είναι ανοιχτή σε
όλους.
Το Κτήμα Μερκούρη όπως πάντα σας περιμένει.