Διάλεξη του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη στο Κτήμα Μερκούρη

Πότε; Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι

Πού; Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι, Ηλεία

Θέμα: «Αρχαία Μεσσήνη 1986 – 2017»

Διάλεξη του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ. Πέτρου Θέμελη

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης θα δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε το κοινό της Ηλείας να γνωρίσει το σημαντικό έργο του στην ανασκαφή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης κατά την τριαντάχρονη περίοδο 1986 – 2017.
Ο γνωστός αρχαιολόγος κύριος Θέμελης μετράει πενήντα χρόνια αδιάλειπτης σκληρής εργασίας σε πλείστους όσους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας. 

Σαν σκαπανέας και ερευνητής, καθώς και ως Επιμελητής και Έφορος αρχαιοτήτων, μη εξαιρουμένης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας – Μεσσηνίας, αλλά και σαν συγγραφέας αξιόλογων επιστημονικών πονημάτων και βιβλίων. Από το 1984 έως το 2003 διδάσκει ως Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης παράλληλα με το ερευνητικό του έργο.

Για πάνω από τριάντα χρόνια -από το 1986 έως και σήμερα- ηγείται της καρποφόρας προσπάθειας του για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, κάτι που συνεχίζει ακούραστα με το δημιούργημα του την Εταιρεία Μεσσηνιακών και Αρχαιολογικών Σπουδών.

Η όλη προσέγγιση και μαζί η τεράστια εμπειρία του από την αξιοθαύμαστη δράση του στο γειτονικό μας νομό, αποτελούν για την αρχαιολογική υπόθεση της Ηλείας και του τόπου γενικότερα ένα φωτεινό παράδειγμα.

Με την σημαντική αυτή εκδήλωση, το Κτήμα Μερκούρη κλείνει τον φετινό κύκλο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων που είχε θέμα του:
“Ερασιτέχνες Δημιουργοί” με μια γενικότερου ενδιαφέροντος διάλεξη από έναν διαπρεπή επιστήμονα με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Το Κτήμα Μερκούρη σας περιμένει.