Βαρθολομιώτικο γλέντι

Πότε; Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 στις 9:00 μ.μ.

Πού; 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού, Ηλεία

Πόσο; Είσοδος 2 ευρώ

Τραγουδούν Παναγιώτης Λάλεζας και Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Στο κλαρίνο ο καταπληκτικός Νίκος Φιλιππίδης!

Ο Νίκος Φιλιππίδης : Ο μεγάλος δεξιοτέχνης του παραδοσιακού κλαρίνου με καταγωγή από το Κεράσοβο της Κόνιτσας διακρίνεται για την ιδιαίτερη ευαισθησία που διακρίνει το παίξιμό του σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία του και το μοναδικό ταλέντο του στην απόδοση των Παραδοσιακών σκοπών απ΄όλη την Ελλάδα. Έχει αναρίθμητες συμμετοχές διακρίσεις σε πολιτιστικά δρώμενα ανά την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης Λάλεζας γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Η κλίση για το τραγούδι οφείλεται στον πατέρα του, ο οποίος του δίδαξε τον τρόπο να ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια.  Από τα δώδεκα χρόνια του δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο παραδοσιακό τραγούδι. Στο ενεργητικό του έχει 17 προσωπικούς δίσκους με παραδοσιακά τραγούδια ενώ διδάσκει φωνητική στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Τραγούδι: Λευκοθέα Φιλιππίδη η σπουδαία ερμηνεύτρια του Παραδοσιακού,έντεχνου και λαϊκού πενταγράμμου ξεχωρίζει για την μεστή φωνή της και το ιδιαίτερο χρώμα που δίνει στις ερμηνείες της. Είναι κόρη του κορυφαίου σολίστ στο κλαρίνο Νίκου Φιλιππίδη και έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες μουσικές εκπομπές όπως το «αλάτι της γής»,»στην υγειά μας» αλλά και σε συναυλίες.Αποτελεί την νέα γενιά του Ελληνικού τραγουδιού .

Μανώλης Κόττορος: Δεξιοτέχνης του βιολιού, συνεργάζεται εδώ και χρόνια με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής, λαϊκής και έντεχνης μουσικής με πολλές συμμετοχές στην δισκογραφία και πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Κώστας Μερετάκης: Διακεκριμένος μουσικός & καθηγητής στα Παραδοσιακά κρουστά με συμμετοχές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε δισκογραφία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και σε τηλεοπτικές εκπομπές συνοδεύοντας διάφορους καλλιτέχνες και μουσικούς όπως τους Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Χρήστο Τσιαμούλη, Νίκο Σαραγούδα, Ross Daly καθώς και μουσικά σχήματα (Χρ. Νικολόπουλο, Π. Θαλασσινό). Επιπλέον είναι συνεργάτης του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής και της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα & ιδρυτικό μέλος των «Τακίμ».

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Βαρθολομιού «Η Παράδοσή μας».

Πηγές: https://www.facebook.com/events/1771851299771768/ και

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002583333117