Έκθεση ζωγραφικής Γεωργίας Καραχάλιου

Πότε; Από Πέμπτη 24 Μαΐου μέχρι Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Πού; Lila’s House of Art Collectibles, Κοραή 1, Πύργος

Ένας νέος χώρος τέχνης στον Πύργο, το Lila’s House of Art Collectibles, θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής της  Γεωργίας Καραχάλιου από την Πέμπτη 24 Μαΐου μέχρι Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στις 8:00 μ.μ. με τη συμμετοχή και του Ράμι Σαάρι**.

**Ο Ράμι Σαάρι (17 Σεπτεμβρίου 1963) είναι Ισραηλινός ποιητής, μεταφραστής και γλωσσολόγος.

Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1963 στην Πέταχ Τικβά του Ισραήλ και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή και στην πατρίδα του. Σπούδασε και δίδαξε γλωσσολογία, σημιτικές και φιννο-ουγγρικές γλώσσες στη Φινλανδία, την Ουγγαρία και το Ισραήλ. Το 2003 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Δόκτορος γλωσσολογίας (θέμα διδακτορικής διατριβής: «Οι προθέσεις στο σύστημα της μαλτέζικης γλώσσας»). Δουλεύει ως μεταφραστής για διάφορους εκδοτικούς οίκους και είναι ο αρχισυντάκτης της Ισραηλινής σελίδας του Διαδικτύου http://israel.poetryinternational.org

Ο Σαάρι ο οποίος έμεινε και στην Αθήνα έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 10 ποιητικές συλλογές. Το 1996 και το 2003 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του Ισραήλ και το 2006 το Βραβείο Τσερνιχόβσκυ για τις μεταφράσεις του. Το 2010 του απονεμήθηκαν το Βραβείο Μετάφρασης της Φινλανδίας για τις μεταφράσεις του καθώς και το Βραβείο της Ακαδημίας της Εβραϊκής Γλώσσας για την ποίησή του.

Τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και το 2006 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οξύ μια ανθολογία της ποίησής του στα ελληνικά («Κάτω από τις πατούσες της βροχής») σε μετάφραση της Χρυσούλας Παπαδοπούλου. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν μια καινούργια και σύγχρονη ανθολογία της ποίησής του στα ελληνικά («Ο Προσκυνητής του Βυζαντίου») σε μετάφραση του Θοδωρή Σκλαβούνου και με εισαγωγή της Αγγελικής Δημουλή.

Πηγή και περισσότερα: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%AC%CE%BC%CE%B9_%CE%A3%CE%B1%CE%AC%CF%81%CE%B9